luni, 21 martie 2016

5 sortimente de apa retrase de la vanzare

Bolile cu transmitere hidrica fac in prezent in lume peste 25.000 de victime pe zi, iar principal sursa de contaminare este ingerarea apei infectate.
Directorul ANPC, Dl. Paul Anghel, afirma ca numarul mare de germeni descoperit in sticlele de apa imbuteliata este periculos pentru sanatate. In continuare aveti tipurile de apa afectate, precum si declaratiile principalelor lanturi de magazine implicate.
Potrivit unui comunicat al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor au fost aplicate amenzi in valoare de 50.000 de lei pentru limite microbiologice peste normele admise in cazul a 5 tipuri de apa plata (de masa si de izvor) imbuteliata. Apa era comercializata in cateva retele comerciale din Bucuresti.
In perioada 4 – 9 martie au fost prelevate esantioane de la diverse tipuri de apa de masa si de izvor din mai multe magazine din Bucuresti. Au fost recoltate in total 17 probe. In urma controlului, efectual la Laboratorul SC Manor Laboratory Center SRL – Bucuresti, 5 dintre aceste probe nu au fost conforme cu standardele de sanatate impuse.

Lista marcilor cu apa neconforma include:

  • Winny, apa plata la PET-uri de 2 litri;
  • Aro, apa plata imbuteliata la sticla PET de 2 litri;
  • Calipso, apa plata de izvor, imbuteliata in la PET de 6 litri;
  • Izvorul Zanelor, apa plata de izvor imbuteliata la sticle de 2 litri;
  • Aqua Queen, apa plata la sticle de 5 litri

Conform ANPC, datorita abaterilor constatate, au fost aplicate amenzi in cuantum de 50.000 lei si a fost oprita definitiv comercializarea si au fost retrase din consum un total de 244 litri din produsele Apa de Izvor Calipso si Apa Plata Izvorul Zanelor.
In acelasi timp s-a dispus trimiterea controalelor direct la producatorii din judetele Ilfov si Harghita prin intermediul comisariatelor judetene si a fost continuata prelevarea probelor si din alte centre comerciale in vederea testarii continutului de nitriti si a celui microbiologic.

Punctul de vedere al Cora Romania cu privire la apa contaminata cu bacterii

Cora Romania, unul dintre hypermarketurile afectate a retras de la comercializare, preventiv, intregul lot de apa plata Winny, imediat ce s-a aflat de posibila existenta a problemelor. In acelasi timp Cora a prelevat probe din lotul respectiv (precum si din alte loturi), care au fost trimise spre analiza unui laborator acreditat.
In momentul de fata se desfasoara actiunea de retragere a tuturor loturilor de apa plata Winny, ca o masura de precautie fata de orice neconformitate.
Cora asigura ca “verifica periodic toate produsele si mai ales marcile proprii, pentru ca preocuparea principala este oferirea catre consumatori a unor produse conforme cu normele de siguranta alimentara, la preturi convenabile.” – sursa Digi24.
Cora Romania isi asigura clientii si partenerii ca efectueaza toate actiunile posibile pentru a garanta ca produsele puse la vanzare respecta normele de siguranta alimentara.

Punctul de vedere Metro Cash& Carry Romania cu privire la apa contaminata cu bacterii

Metro Cash & Carry Romania, comerciantul apei de izvor Aro 2L si Apa de izvor Calipso 6L, a dispus retragerea de la vanzare a acestor produse din toate magazinele din retea cu incepere din data de 15 martie 2016.
“Mentionam ca suntem in permanenta preocupati de siguranta si sanatatea clientilor nostri, de aceea efectuam periodic analize de calitate pentru toate marcile proprii.” – declara Metro intr-un comunicat de presa.
Metro isi asigura clientii si partenerii ca este in permanenta preocupat de sanatatea si siguranta clientilor si ca actioneaza intotdeauna cu promptitudine pentru a informa publicul cu privire la orice neregula semnalata sau constata prin analize proprii.

Intrebarea de azi : cine considerate ca este principalul vinovat pentru situatia aparuta, si cum credeti ca se pot preintampina aparitia altor cazuri asemanatoare ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu